Preventieve ondersteuning

Wat hebben we daarvoor gedaan?

1.

Meer partijen zijn bereikt door intensivering van de voorlichting over vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling.

2.

Naleving van de Wet op de Meldcode: invoering en monitoring van gebruik Meldcode en Verwijsindex.

3.

Het beter bekend maken van het antidiscriminatiebureau, zodat inwoners weten waar zij terecht kunnen voor meldingen, vragen, mediation of andere ondersteuning.

4.

Alcoholpreventie: deelname aan Frisvalley met campagnes voor diverse doelgroepen. Continuering inzet preventiemedewerker in het buitengebied voor onder meer interventies in de keet met betrokkenheid van de plaatselijke gemeenschap.

5.

Preventie-projecten/ -activiteiten gericht op gezondheid, onder andere in samenhang met de jeugdgezondheidszorg en het speerpunt Food: Aan Tafel in de wijk (programma kinderobesitas van ziekenhuis in de wijk), ProMuscle (gericht op eiwitrijke voeding en beweging voor ouderen), Gezondhuizen (multidisciplinaire aanpak leefstijl en gezondheid jonge ouders en hun kinderen) en inzet cultuurvertalers (bekend als voorlichters eigen taal en cultuur).

Toelichting

1.

Hoewel op schema, blijft dit een aandachtspunt, ook naar aanleiding van de uitgevoerde nulmeting.

2.

Er zijn bijna 20 aandachtsfunctionarissen meldcode getraind en inzetbaar in vele teams binnen de organisatie.

5.

Bij ‘Aan tafel in de wijk’ en ‘ProMuscle’ heeft gemeente Ede eenmalig financieel bijgedragen. ‘Aan tafel’ is afgerond; verdere implementatie van Promuscle wordt opgepakt via de Regio Deal; Gezondhuizen heeft in 2019 de noodzakelijke financiering van gemeente Ede ontvangen en zoekt nog naar mogelijkheden voor duurzame borging; cultuurvertalers worden gefinancierd met tijdelijke rijksmiddelen (tot en met 2021).

ga terug
Deze pagina is gebouwd op 06/09/2020 15:48:11 met de export van 06/03/2020 14:59:49